Ekobygg för framtiden


Jag har en passion och nyfikenhet för bygg och uppskattar gamla metoder. Huldra Bygg AB erbjuder byggtjänster i Norrbottens län. Min affärsidé är att renovera äldre byggnader och underhålla övergivna hus innan naturen tar dem tillbaka. Jag renoverar gamla men funktionella hus i en uppdaterad stil, så att kommande generationer känner sig hemma. För mig är det viktigt att i så stor utsträckning som möjligt behålla gammal arkitektur, men med nödvändiga anpassningar utifrån hållbarhet och utseende.

Chriss

Chriss är 28 år gammal och ursprungligen från USA. Hon har jobbat i byggbranschen i 8 år inom många olika fackområden, särskilt med tak, möbel, fönster och träbygg. Hon studierade snickeri i gymnasiet och är utbildad som brandman. Hon har även studerat biomedicinsk ingenjör i några år och är duktig med ritningar. Sedan hon var 14 har hon använt SketchUp och Solidworks (3D ritningar program) för att designa och sedan snickra ihop möbler. Nu använder hon sin erfarenhet i större byggprojekt. Hon jobbar nu i Tyskland för att lära sig om dem gamla tyska byggmetoder och ekologisk bygg.

Huldra i Tyskland!

I min tid i Tyskland har jag lärt mig mycket om ekologisk bygg. Jag ser fram emot att använda liknande metoder i Sverige när jag har gjort klart min utbildning till byggnadsingenjör.

Träfiberisolering


Lösull träfiberisolering


Stora trä byggnader (Kindergarten)

Träfiberskivor

Massivträväggar (brandsäkerhet och maskinen för produktion)

Linöl och linölfärg